Airco 2017-07-08T12:23:34+00:00

Airconditioning zorgt ervoor dat de temperatuur de auto aangenaam blijft. Het airco systeem werkt met een speciaal koudemiddel onder hogedruk. Dit systeem werkt het best als het goed onderhouden wordt en regelmatig gecontroleerd. Onze werkplaats is voorzien van alle apparatuur om uw airco te controleren, repareren en opnieuw af te vullen.

Barst is door de Stek gecertificeerd airco’s te (her)vullen, onderhouden en repareren. Het Stek-bedrijfscertificaat houdt in dat Barst op een kwalitatieve, duurzame en veilige manier werkt. Tevens staan wij als service partner van Hella voor kwaliteit en werken enkel met originele onderdelen.

stek erkend logo

Vrachtauto’s, Campers & Landbouwvoertuigen

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij nagenoeg elke mobiele airco onderhouden en repareren. Zo hebben wij door de jaren heen gewerkt aan: personenauto’s, vrachtauto’s, campers, graafmachines, kranen en landbouwvoertuigen. Ook bij speciale voertuigen moet regelmatig het aircosysteem onderhouden en gecontroleerd worden. Dit draagt bij aan de levensduur en het optimale klimaat in de cabine.

HFO1234yf

Koudemiddel zorgt ervoor dat de Airco goed functioneert en voldoende kan koelen. Indien er te weinig airco in het systeem zit kan dit ervoor zorgen dat het Airco niet of nauwelijks de auto kan koelen. Tot een aantal jaar terug waren auto’s voorzien van het koudemiddel R134A.

Nieuwere auto’s zijn voorzien van een ander koudemiddel: HFO1234yf. Dit koude middel is beter voor het milieu, maar vereist wel compleet andere apparatuur. Zo is niet alleen het koude middel anders, maar ook de leidingen, koppelingen en het vul apparaat. Hierdoor moeten garages vaak een compleet nieuw airco vulapparaat aanschaffen om HFO1234yf te kunnen (bij)vullen.

Als een van de weinig garages in de omgevingen van Dronten beschikken wij over een HFO1234yf airco apparaat. Wij kunnen hiermee het airco systeem testen, vacumeren en (bij) vullen.

Doordat er speciale apparatuur nodig is voor het vullen van een HFO1234yf airco en omdat het koudemiddel vrij kostbaar is beginnen de prijzen voor het vullen van een airco met het HFO1234yf bij €XXX,-